Zout voor in je bad

Zout voor in je bad

Een algemeen advies bij het gebruik van een bevalbad luidt om Keltisch Zeezout in het badwater te doen. Maar waarom eigenlijk?

Tijdens een bevalling, ongeacht waar en hoe deze plaats vindt, verbruikt je lichaam veel mineralen.
Bevallen is namelijk een flinke klus 😉.

Door osmose verlies je (extra) veel mineralen aan het mineraalarme (leiding)water. Je kunt dit herkennen door gerimpelde handen en voeten, of doordat je duf wordt in bad. 

De huid is het grootste orgaan van je lichaam, en de mineralen van het in het badwater opgeloste zout worden via de huid optimaal opgenomen. Om je mineraalverlies aan te vullen, is het dus belangrijk om Keltisch Zeezout in het badwater op te lossen.

 

Keltisch Zeezout bestel je bij Bevalbad Westfriesland

Hoeveel Keltisch Zeezout doe je in het bevalbad?

Een isotone zoutoplossing is een zoutoplossing die gelijk is aan de zoutoplossing in ons bloed: 0,9%. Ter vergelijk: het zoutgehalte in de zee bedraagt 3-4%.

Voor het Cocon bevalbad is de richtlijn 4 kilo Keltisch Zeezout.
Het Maxi Cocon bevalbad en de Birth Pool in a Box kun je 5,5 kg Keltisch Zeezout voor kunt gebruiken.

Let op: dit zijn richtlijnen!
Je kunt ook minder gebruiken.

Wist je dat...

Vruchtwater zout is? En dus dat de overgang de warme, zachte baarmoeder -met zout vruchtwater- naar een geboorte in een bad met een zoute oplossing, heel aangenaam is voor je baby?

Wist je dat...

Je een hele zachte huid krijgt door het zoute water?

Wist je dat...

De rimpelhanden en -voeten een goede functie hebben? Je hebt er meer grip door! Druk op "wist je dat" en lees er meer over.